Hem

Frontens gryningsfärg

I Mustafa Cans debutpjäs Frontens gryningsfärg möter vi kriget genom kvinnans ögon. Det är en berättelse om motstånd, drömmar, tvekan och överlevnadens pris. Se den på Kulturhuset Stadsteatern för 195 kronor.

Ett krig. Fyra unga prickskyttar någonstans i världen. I en våldsam vardag där det är nödvändigt att döda ett barn med kniv för att själv överleva. Men här finns också  ögonblick av bräcklig mening och poesi, om vad frihet djupast innebär, kampen för att inte sjunka ner i avgrunden, att minnas smaken av en lammgryta, en beröring och längtan efter vanlighet medan bomberna faller och kamraterna stupar.

”Mitt första yrke i livet var att döda. Med vilket ansiktsuttryck ska jag säga det?”

Frontens gryningsfärg utspelar sig överallt och ingenstans men bygger på autentiska berättelser från unga kvinnliga soldater som Mustafa Can mötte vid fronten i krigets Kobane i syriska Kurdistan. Journalisten och författaren Mustafa Can har fått flera utmärkelser som Stora Journalistpriset, Publicistklubbens Guldpennan, Stora Radiopriset, Sveriges Essäfondspris och Etermedias Ikarospris. Han har varit sommarpratare tre gånger. Han bokdebuterade med Tätt intill dagarna som fick stort genomslag. Han har under många år skrivit för svenska och utländska dagstidningar. Detta är hans debutpjäs.

Läs mer om pjäsen

Tid

Utvalda föreställningar i december och januari.

Boka dina biljetter senast 17 december 2017 för att ta del av erbjudandet.

Plats

Kulturhuset Stadsteatern, Lilla scenen
Se på karta

Pris

195 kr (ord. pris 260 kr)

Boka biljetter

1. Gå till kulturhusetstadsteatern.se/kampanj

2. Ange kampanjkoden KAMP och följ instruktionerna.

Vill du boka rullstolsplats? Kontakta kundtjänst 08-506 20 200.

Coop-kort

För alla med Coop-kort.

Publicerad: 2017-11-01

På KfS använder vi cookies för att sajten ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.