Hem
Anders Wijkman, debattör och författarparet Elisabeth Byström och Johan Ernfors som skrivit boken Prylbanta.

Prylbanta – för din och planetens skull

En livsstil med färre prylar frigör tid, mental energi och pengar till sånt du verkligen bryr dig om. Det är också enklare och roligare att agera på ett sätt som är mer hållbart ur miljösynpunkt och mer försvarbart ur ett humanistiskt perspektiv. Konsumtionen är en nyckelfråga för klimatet, det hävdar Anders Wijkman debattör, författare och inledningstalare på seminariet.

Hur vi än vänder oss blir det orimligt att inte ta itu med utsläppen från vår privata konsumtion. Livsstilar som bryter ned mer än de bygger upp funkar inte längre. Vi omger oss av prylar och kläder – som vi ofta inte ens använder. Ett konkret sätt att byta livsstil är att förändra inställningen till prylar och göra sig av med en del av dem.

Författarparet Elisabeth Byström och Johan Ernfors har skrivit boken Prylbanta. Under kvällen berättar de om sin tillvaro som minimalister och sin resa mot ett enklare liv med färre prylar. De tipsar om hur du får överblick över dina prylar och hur du rensar. De hjälper dig reflektera kring varför du behåller saker du inte behöver.  Det kan tänkas att din syn på prylar förändras helt efter föreläsningen.

Författarparet driver också bloggen Minimalisterna tillsammans. 

Avslutningsvis lyssnar vi på tre innovativa företag med hållbara affärsidéer. Douglas Heidergren från Hyber, Henning Gillberg från Repamera och Axel Hellström och Ola Degerfors från Hygglo. 

 

Program 

18.30-18.50: Konsumtionen - en nyckelfråga för klimatet, Anders Wijkman författare och debattör

18.50-19.30: Prylbanta – färre prylar och större frihet, Elisabeth Byström och Johan Ernfors

19.30-20.00: Hållbara företag? Tre innovativa företag, vars affärsidé bygger på hållbar konsumtion berättar om sina affärsidéer. Douglas Heidergren kommer från Hyber som hyr ut ytterkläder till barn. Henning Gillberg kommer från Repamera som lagar kläder och Axel Hellström och Ola Degerfors kommer från Hygglo som tillhandahåller en digital tjänst där man kan hyra och hyra ut prylar privatpersoner emellan.

Tid

Onsdag 18 april, kl 18.30-20.00.

Plats

ABF, Sveavägen 41
Se på karta

Pris

Kostnadsfritt för medlemmar (Ej medlem 150 kr som betalas vid anmälan). En person per Coop-kort.

Boka biljetter

Vi använder verktyget Lyyti till anmälningarna.

Gå till bokningen

Coop-kort

För alla med Coop-kort.

Publicerad: 2018-01-15

På KfS använder vi cookies för att sajten ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.