Hem
Kocken Paul Svensson

ReTaste - istället för matsvinn

Medlemserbjudande till ReTaste, Paul Svensson pop up-restaurang där han serverar mat gjord på råvaror som annars skulle ha slängts. OBS! Begränsat antal platser.

Kocken Paul Svensson, som bland annat driver restaurangen på Fotografiska, har gjort sig känd för ett väl utvecklat hållbarhetstänk. Nu tar han sig an matsvinnet som är en av de enskilt största bovarna när det gäller mat och klimat. Runt en tredjedel av all mat som produceras globalt hamnar inte i våra magar.

Han har öppnat en liten pop up-restaurang på Blekingegatan 16. Den heter ReTaste och är öppen två kvällar i veckan till och med oktober (stängt hela juli). Här serveras en femrättersmeny lagad på råvaror som annars skulle ha slängts.

– Alla pratar om matsvinnet, men få vet vad vi ska göra för att minska det. Vi vill visa på en möjlig väg genom att laga mat av råvaror som passerat bäst föredatum, men som är prima. Alla kockar vet att en råvara är som allra bäst precis innan den blir dålig, säger Paul Svensson.

Under juni och augusti levererar Coop råvarorna som istället för att slängas förädlas till "fine dining". Hur menyn ser ut vet man först samma dag.

Tid

Erbjudandet gäller för bokningar till augusti och september. Restaurangen är öppen två kvällar i veckan, onsdagar och torsdagar. 

Plats

ReTaste, Blekingegatan 16, Stockholm
Se på karta

Pris

800 kr (ord pris 1.000 kr) för en femrättersmeny inklusive ett alkoholfritt dryckesalternativ.

Boka biljetter

Restaurangen har 16 platser och är öppen två kvällar i veckan, onsdagar och torsdagar.

Observera att antalet platser till medlemspris är begränsat och det är först till kvarn som gäller.

Gå till bokningen

Coop-kort

För alla med Coop-kort.

Publicerad: 2018-06-01

Cookies är viktiga för att sidan ska fungera ordentligt. För att förbättra din upplevelse använder vi cookies för att komma ihåg inloggningsdetaljer och tillhandahålla säker inloggning, samla in statistik för att optimera sidans funktionalitet och leverera innehåll som är optimerat för dina intressen. Klicka på Acceptera för att acceptera cookies och gå direkt till sidan. Läs mer om cookies.