Hem
 I rollerna ser vi bland annat Magnus Roosmann och Maria Bonnevie.

Tartuffe på Dramaten

När Orgon bjuder hem den fromme tiggaren Tartuffe vänds livet i den välbärgade familjen upp och ner. Trots att resten av familjen är övertygade om att Tartuffe är en skenhelig bedragare, har Orgon snart gett honom allt han äger.

Staffan Valdemar Holm placerar Molières klassiska komedi Tartuffe i ett välmående och konventionellt samtida hem inte långt från Dramaten. Här får vi se Molières ocensurerade version – utan fjäsk för kungamakten och kompromisser. I rollerna ser vi bland annat Magnus Roosmann och Maria Bonnevie.

Pjäsen hade premiär i Versailles 1664, men förbjöds därefter. Förbudet hävdes 1669 efter att pjäsen skrivits om. I Tartuffe går Moliére hårt åt dubbelmoralen inom kyrkan, vilket bland annat ledde till att han själv förvägrades att bli begravd i vigd jord.

Premiär på Dramaten i januari 2018.

Mer info och kontakt

Till Dramaten

Tid

Erbjudandet gäller till föreställningar 14-26 januari 2018.

Plats

Dramatens Stora Scen
Se på karta

Pris

20 % rabatt på ordinarie priser (Ordinarie priser 150-450 kr, priskategori E-A)

Boka biljetter

Boka via länken nedan för att få rabatten. Du startar sedan ditt köp genom att klicka på den gröna knappen ”Köp biljetter”.

Gå till bokningen

Coop-kort

För alla med Coop-kort.

Publicerad: 2017-11-22

På KfS använder vi cookies för att sajten ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.