Hem

Niklas Ekstedt och Henrik Ennart - Happy Food, om hur mat och lycka hänger ihop

Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest uppskattade kockar samt restaurangchef och grundare av flera på stjärnkrogar. Han är även känd från matlagningsprogrammet Niklas Mat på SVT och har nått internationella framgångar genom brittisk och amerikansk tv.

Henrik Ennart är medicinsk vetenskapsjournalist för SvD som har följt forskningen kring mat, tarmflora och psykisk hälsa i mer än tio år. Våren 2017 skrev han en artikelserie om hur vi kan äta oss lyckligare, som blev en av SvD:s mest lästa texter.

Epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som kan hänga ihop med västerländsk mat och som går att påverka hemma i köket.

Föreläsningen bygger på boken "Happy Food", där Niklas och Henrik skriver om hur mat och lycka hänger ihop, läsaren guidas  pedagogiskt och underhållande genom den allra senaste medicinska forskningen. Där andra böcker slutar i tarmen, börjar Niklas Ekstedts och Henrik Ennarts revolutionerande exposé just där, eftersom där finns fler nervceller än någon annanstans utanför hjärnan.

Happy Food, om hur mat och lycka hänger ihop.

Happy Food är en kompanjon i vardagen även utanför köket med handfasta och inspirerande råd. Ennart och Ekstedt navigerar elegant mellan allt från må bra-shoten att starta dagen med och den perfekta antiinflammatoriska burgaren till super-rödbetsjuicen som även fungerar som viagra.

Till vårseminariet 2018.

Publicerad: 2018-01-11

På KfS använder vi cookies för att sajten ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.