Hem

Presentation av Kaj Török

Kaj Török arbetar som hållbarhetschef på Max Burgers.

Kaj har varit drivande att restaurangkedjan ska klimatkompensera för sin verksamhet lite mer än de belastar klimatet så att de blir klimatpositiva. Klimatkompensationen sker i form av trädplantering. Men i stället för att kompensera för 100 procent av företagets utsläpp ökar Max kompensationen till 110 procent. Max är den första restaurangkedjan i världen som överkompenserar sina klimatutsläpp. 

Kaj och Max Burgers har tagit initiativet att starta en samarbetsplattform för företag med klimatpositiva produkter under namnet Clipop. Clipop samlar klimatpositiva produkter på en global nivå så att konsumenter lättare ska kunna hitta dem.

Kaj har tidigare arbetat på förändringsbyrån Futerra tillsammans med bland andra Solitaire Townsend som var med på seminariet ”Maten, hälsan och klimatet” den 22 oktober 2018.

Publicerad: 2019-01-22

Cookies är viktiga för att sidan ska fungera ordentligt. För att förbättra din upplevelse använder vi cookies för att komma ihåg inloggningsdetaljer och tillhandahålla säker inloggning, samla in statistik för att optimera sidans funktionalitet och leverera innehåll som är optimerat för dina intressen. Klicka på Acceptera för att acceptera cookies och gå direkt till sidan. Läs mer om cookies.