Hem
FN:s 17 Globala hållbarhetsmål

FN:s Globala hållbarhetsmål och The Good Life Goals

Vi på Konsumentföreningen Stockholm sätter hållbarhet högt upp på agendan. Det ska genomsyra allt vi gör och ett av våra två övergripande mål för vårt arbete är att stockholmarna ska konsumera smart och hållbart till år 2030. Som måttstock har vi FN:s 17 globala hållbarhetsmål.

Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit och finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030:

  • Att avskaffa extrem fattigdom.
  • Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen.
  • Att främja fred och rättvisa.
  • Att lösa klimatkrisen.

Läs mer och fördjupa dig i de enskilda målen.

The Good Life Goals

För att vi ska lyckas med dessa högt ställda mål måste alla hjälpa till. När man tittar på de olika målen kan det vara svårt att relatera till vad jag som enskild person och medborgare kan bidra med. Därför har FN tillsammans med förändringsbyrån Futerra, Stockholm Environment Institute (SEI), the Institute for Global Environmental Strategies (IGES), och UN Environment, UNESCO och World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) arbetat fram 17 alternativa mål – The Good Life Goals.GoodLifeGoals_680x380.jpgSolitaire Townsend, som är grundare av förändringsbyrån Futerra och hjärnan bakom The Good Life Goals, var en av föreläsarna på vårt seminarium ”Maten, hälsan och klimatet” den 22 oktober 2018. Där berättar hon om de olika målen, hur vi alla kan bidra och att det till och med kan vara kul att rädda planeten. Här hittar du Solitaire, Johan Rockström och de andra föreläsningarna.

Den 14 mars 2019 anordnade vi ett stort seminarium där vi fördjupade oss ytterligare i The Good Life Goals.

 

Här får du en kort intro till The Good Life Goals

Fördjupa dig i de enskilda målen härPublicerad: 2018-11-15