Hem

Minska matsvinnet

Den miljöpåverkan maten ger upphov till under sin väg från jord till bord sker helt i onödan om maten ändå slängs i slutändan. Vi arbetar för ett minskat matsvinn i livsmedelskedjan. Det gör vi bland annat genom att genomföra egna studier, delta i nätverk och sprida konsumentinformation.

Hur mycket mat slängs?

Visste du att hushållen slänger ca 100 kg matavfall per person och år. Cirka hälften av det (45 kg) är matsvinn, dvs mat som hade kunnat ätas. Genom att ta hand om maten på rätt sätt kan vi lätt minska den siffran. Bra för både miljön och plånboken.

Släng inte maten

kfstockholm.se/slangintematen har vi samlat fakta och artiklar om matsvinn. Där finns också restrecept och information om hållbarhet på mat och mycket annat.

Släng inte maten - en broschyr

Vi har tagit fram en broschyr i fickformat med förvaringstips och annat bra som minskar ditt matsvinn. Ladda ner eller beställ.

Utbildningsmaterial för årskurs 4-9

Vårt skolmaterial Släng inte maten kan varieras och kombineras på olika sätt i ämnena hem- och konsumentkunskap, samhällskunskap, kemi och biologi, och med fördel ämnesövergripande. Lärarhandledning och lektioner hittar du här.

Kapten Reko - lärande material för förskolebarn

Kapten Reko och Rekospelet är ett utbildningsmaterial som syftar till att lära förskolebarn varför man inte ska slänga mat. Läs mer och anmäl din förskola till spelet.

 

Kontakta oss.

Publicerad: 2017-02-27