Hem

Här är ditt kylskåp – som app

Plant Jammer är en app som med hjälp av artificiell intelligens komponerar recept av vad du har i kylen. Företaget bakom Plant Jammer är ett av de företag som har antagits till Bloomer Accelerator, ett program som ska hjälpa nystartade företag att utvecklas.

Sötpotatis, haricot verts, quinoa och vitlök blir en pyttipanna som toppas med sesam- och pumpafrön. I appen knappar du in vad du har i kylen, frysen eller skafferiet och får snabbt förslag på vad du skulle kunna komplettera receptet med för att få till en god rätt med balanserade smaker.

Plant Jammers affärsidé bygger på önskan att minska matsvinnet. Vissa funktioner i appen har tidigare kostat att använda, men för närvarande är hela appen kostnadsfri med anledning av coronavirusets okontrollerade spridning.

— Vi hoppas på detta sätt göra livet lite lättare för alla i denna svåra situation, säger Michael Haase, som har grundat Plant Jammer. Om vi kan bidra till att minska virusets spridning genom att fler äter hemma och använder de ingredienser de har, så vill vi gärna hjälpa till.

Recepten i Plant Jammer är vegetariska. Appen kan med fördel även användas för att få inspiration i livsmedelsbutiken. Det går att söka på recept från olika länder och regioner, och det är tydligt angivet hur lång tid maten tar att laga.

Plant Jammer finns att ladda ner för iPhone och Android.

Läs mer om Plant Jammer

Läs mer om Bloomer.

Publicerad: 2020-03-19