Hem

Förvara frukt och grönt på rätt sätt

Många frukter och grönsaker kan förvaras i kylen, men några av dem får köldskador om det är för kallt. Nedan har vi sammanställt vilken temperatur som olika frukter och grönsaker trivs bäst i.

Kylskåp +4-5°C

Frukt

Apelsin
Aprikos
Bär
Dadel Fikon
Jordgubbar
Kiwi
Kokosnöt Nektarin
Persika
Plommon
Päron Vindruvor
Äpple

Grönsaker

Blomkål
Broccoli
Brysselkål
Bönor, färska
Citrongräs
Fänkål
Grönkål
Gulbetor
Jordärtskocka
Kinakål
Kronärtskocka
Kålrot Lök
Majrova
Mangold
Morot
Pak Choi
Palsternacka
Persilja
Pepparrot
Potatis
Purjolök
Rabarber
Rotpersilja
Rotselleri
Rädisor
Rättika
Rödbetor
Rödkål
Sallad
Salladslök
Savoykål
Skott/Groddar
Svamp
Svartrot
Sparris
Spenat
Spetskål
Squash
Stjälkselleri
Vitkål
Vitlök
Ärtor
Örtkryddor (avskurna)

12°C till 15°C eller rumstemperatur
Frukt

Mandarin
Ananas
Banan
Citron
Granatäpple
Grapefrukt 
Lime
Mango
Melon
Passionsfrukt
Phylsalis

Grönsaker
AubergineAvokado
Chili
Galangarot
Gurka
Ingefära
Paprika
Pumpa
Sötpotatis
Tomat
Örtkryddor (i kruka)

Publicerad: 2018-11-01

Cookies är viktiga för att sidan ska fungera ordentligt. För att förbättra din upplevelse använder vi cookies för att komma ihåg inloggningsdetaljer och tillhandahålla säker inloggning, samla in statistik för att optimera sidans funktionalitet och leverera innehåll som är optimerat för dina intressen. Klicka på Acceptera för att acceptera cookies och gå direkt till sidan. Läs mer om cookies.