Hem

Hett om mat

2013 arrangerade vi ett seminarium med flera infallsvinklar på ämnet mat. Vi pratade om miljö, myter och förpackningar och "på grillen" hade vi Magnus Dafgård och Fredrik Paulún. Seminariet filmades av SVT UR Samtiden och filmerna finns tillgängliga nedan.

Filmklipp från seminariet

 

Tankar om mat och tid - om kaxiga kockar och oroliga konsumenter
Håkan Jönsson, kock, författare och docent i etnologi

Håkan Jönsson

Se UR:s klipp med Håkan Jönsson (20 min).

 

 

Alla dessa förpackningar - om material, miljö, design och trender
Annika Olsson, professor i förpackningslogistik, Lunds universitet.
Annika Olsson

Se UR:s klipp med Annika Olsson (20 min).

 

Framtidens förpackningar
Jon Haag, vd Nine
Joh Haag

Se UR:s klipp med Jon Haag (13 min).

 

 

Närodlat, härodlat eller därodlat? – om transporter, lagring, jordbruk och vitaminer
Johanna Björklund, ekologisk lantbrukare och forskare vid Örebro universitet

Se UR:s klipp med Johanna Björklund (23 min).

 

 

På grillen - Magnus Dafgård
Magnus Dafgård, vice vd, Gunnar Dafgård AB.

Se UR:s klipp med Magnus Dafgård (14 min).

 

Hormonstörande ämnen och folkhälsan
Monica Lind, docent miljömedicin, och Lars Lind, professor i medicin, specialist hjärt-kärlsjukdomar, Uppsala universitet.

Se UR:s klipp med Monica och Lars Lind (38 min).

 

 

På grillen - Fredrik Paulún
Fredrik Paulún, författare och näringsexpert.

Se UR:s klipp med Fredrik Paulún (11 min).

 

 

Myter om maten del II - vad vet svenska folket?
Minna Hellman, informatör, Konsumentföreninen Stockholm.

Se UR:s klipp med Minna Hellman (10 min).
Läs rapporten 25 myter om maten (2013).

 

 

Släng inte maten
Sara Begner, chef Coop Provkök.

Se UR:s klipp med Sara Begner (16 min).




Publicerad: 2013-04-17

På KfS använder vi cookies för att sajten ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.