22 oktober arrangerade vi seminariet Maten, hälsan och klimatet. Med inbjudna gäster pratade vi om att vad vi väljer att lägga på tallriken har stor betydelse för vår hälsa och vårt klimat. Bland talarna fanns Johan Rockström, chef för Potsdam Institute for Climate Impact Research, Anna Richert matexpert på Världsnaturfonden, Sara Begner, chef för Coop Provkök och Solitaire Townsend, en av grundarna till förändringsbyrån Futerra. SVT UR Samtiden filmade seminariet och filmerna finns nedan.
Rädda planeten från ditt kök.
Johan Rockström, chef för Potsdam Institute for Climate Impact Research.
Se UR:s klipp med Johan Rockström.
Förändra ditt liv och rädda världen.
Solitaire Townsend, en av grundarna till förändringsbyrån Futerra.
Se UR:s klipp med Solitaire Townsend.
Våga chansa - byt kött mot grönt.
Sara Begner, chef för Coop Provkök.
Se UR:s klipp med Sara Begner.
Fyra planetvänliga principer.
Anna Richert matexpert på Världsnaturfonden.
Publicerad: 2018-10-23