Hem

Frågor och svar om kandideringen

Den 22 januari – 4 februari 2018 är det dags för våra medlemmar att välja ägarombud. Cirka 2,5 miljoner medlemmar i fem föreningar håller val samtidigt och förutom Konsumentföreningen Stockholm (KfS) är det val i Coop Norrbotten, Coop Mitt, Coop Gotland, Coop Väst och för KF:s direktanslutna medlemmar.

KfS är Sveriges största konsumentförening med mer än 800.000 medlemmar.Vill du ställa upp i valet ska du anmälan din kandidatur senast den 31 oktober 2017.

Anmäl att du vill kandidera här

Vad innebär kandideringen?

När du anmält att du vill kandidera till att bli ägarombud innebär det att du är beredd att bli ägarombud i din Coop-butik. Du kommer att kontaktas av en valberedare och när valet öppnar är du en av de valbara kandidaterna. Valet sker på webben och de uppgifter du lämnar i samband med anmälan kommer att utgöra din presentation som medlemmarna kan ta del av innan de röstar. (Id-nr, telefon, adress och e-post visas ej.)

Hur vet jag vilken förening jag tillhör?

Det står på ditt Coop-kort om du inte bytt förening sedan du blev medlem. Du kan också se det genom att logga in på coop.se eller i coop-appen.

På mitt kort står att jag är medlem i en annan förening än där jag bor, kan jag inte kandidera då?

Om du har bytt förening sedan du blev medlem kan det hända att din första förening fortfarande står angiven på ditt kort. Gör så här för att kolla vilken förening du tillhör:
1. Logga in på coop.se och titta under rubriken inställningar
2. Gå in på coop-appen
3. Ring medlemsservice på 0771-171717 knappval 2+2

Var hittar jag mitt id-nummer?

Ditt 7-siffriga id-nummer hittar du på ditt kort ner till vänster. Du hittar det också i coop-appen under rubriken inställningar.

Kan jag kandidera och bli vald som ägarombud i flera butiker?

Nej, du kan bara kandidera och bli vald i en butik.

Får jag betalt för att vara ägarombud?

Ja, du får ett arvode för uppdraget. Beloppet fastställs på föreningsstämman varje år.

Jag jobbar i Coop, kan jag vara ägarombud i min butik?

Nej, du kan inte både arbeta inom Coop och vara ägarombud.

Vad händer sen?

Efter att du har skickat in din kandidering kommer valberedningen att kontakta dig för en intervju. Utifrån de kandideringar som kommer in till din butik kommer valberedningen att föreslå en av dem som ägarombud ("valberedningens förslag"), men alla andra som anmält sig är fortfarande valbara. Den 22 januari-4 februari 2018 är det val och då är det upp till medlemmarna att rösta på den de vill se som ägarombud i sin butik. Den som får flest röster blir ägarombud.

Min kandidering går inte igenom, varför?

Det kan bero på någon av de här anledningarna:
1. Du är medlem i en annan förening än den du vill kandidera till. För att kunna kandidera till ägarombud måsta du vara medlem i den föreningen du kandiderar till. Om du vill kan du byta förening genom att ringa till medlemsservice på 0771-171717 knappval 2+2.

2. Du har ett extrakort. Kanske är det så att du samlar poäng tillsammans med andra i ditt hushåll och någon annan än du har huvudkortet? För att kunna kandidera måste du vara medlem och ha betalat en insats. Du kan fortsätta att samla poäng tillsammans i ditt hushåll även när du har blivit medlem. Att bli medlem gör du enkelt på coop.se eller i butiken.

3. Du har glömt att ladda upp en bild eller att fylla i något av de andra obligatoriska fälten för att kandideringen ska vara godkänd. Se över att du har fyllt i alla dina uppgifter korrekt och att du har godkänt villkoren längst ned.

Bli ägarombud

Anmäl att du vill kandidera här

 

Publicerad: 2017-10-09

På KfS använder vi cookies för att sajten ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.