Hem

Hållbara Kollen

I vår programserie Hållbara Kollen bjuder vi in sakkunniga personer inom hållbarhet för att reda ut frågetecken och oklarheter inom området.

I dom första avsnitten kan du se:

  • Charlotta Szczepanowski, chef för Hållbarhet och Kvalitet på Coop, berättar om Coops hållbarhetsdeklarationer som lanserades våren 2021.
  • Gustav Johansson, skapare av bloggen Jävligt Gott! berättade om sin resa från hängiven köttälskare till att driva en av Sveriges största vegobloggar Jävligt Gott och Instagram-kontot med samma namn som har drygt 100 000 följare.
  • Anna Richert, matexpert på Världsnaturfonden WWF, resonera om vilken mat som egentligen är mest hållbar? 
  • Örjan Ekblom, professor och Med. dr. i fysiologi vid GIH, förklara hur fysisk aktivitet, stillasittande och kondition påverkar människans fysiska och mentala hälsa.
  • Ola Jennersten, zoolog, berätta hur blommor, insekter, fåglar, ja allt i naturen hänger ihop. Han tipsar också om hur du kan ge den biologiska mångfalden en hjälpande hand och att varje insats där hemma, liten som stor, verkligen gör skillnad.
 

Publicerad: 2021-05-03

Cookies är viktiga för att sidan ska fungera ordentligt. För att förbättra din upplevelse använder vi cookies för att komma ihåg inloggningsdetaljer och tillhandahålla säker inloggning, samla in statistik, bl.a. antal besökare, tid på hemsidan, demografi och vilka ämnen som är populärast för att optimera sidans funktionalitet. Klicka på Acceptera för att acceptera cookies och gå direkt till sidan. Läs mer om cookies.